Bilmediğiniz Google Hileleri


     Google hayatımızın içerisinde Çok uzun zamandır var. Birçoğumuzun İnternet açılış sayfası olan Google'da aklımıza takılan her şeyi arıyor, öğrenmek istediğimiz bütün bilgilere ulaşabiliyoruz.Peki bu kadar sık kullandığınız bu arama motorunda bilmediğiniz özellikleri öğrenmek ister misiniz?

İşte Google'da yapabileceğiniz birbirinden tuhaf şeyler.




          Google Arama çubuğunda her gün birçok farklı şey yazıp arıyoruz. Peki ya bu yazdığınız bazı cümleler Google tarafından farklı anlaşılıyorsa ; Örneğin Google'a ''do a barrel roll'' (Uçağın ekseni üzerinde tam bir devir yapması) yazarsanız sayfanın kendi etrafında 2 tur döndüğünü göreceksiniz. Bu size Google tarafından yapılan küçük bir şaka.

         Google'daki bir diğer şaka da arama motoruna ''recursion'' (yineleme) yazdığımızda Google size Bunu mu demek istediniz? recursion diye soruyor ve sürekli kendini yineliyor. Bir kısır döngüye girmeden arayışını sayfayı aşağı kaydırarak sürdürmeniz en iyisi.






    Google bazı kelimelerde sizi troller. Örneğin Google'a ''askew'' (çarpık) yazarsanız sayfanın hafif yan yattığını göreceksiniz. Askew İngilizce de çarpık ya da yanlamasına anlamına gelir. Google da bu kelimeyi size biraz esprili bir dille anlatmış.





          Google'da bir kişinin fotoğraflarını arattığınız da bunu daha da detaylandırmak mümkün Örneğin Hadise'nin fotoğraflarını aramak istiyorsunuz fakat çıkan fotoğraflar da sadece yüzü olsun istiyorsunuz bunun için görseller >araçlar >tür ardından yüzü seçin ya da gifleri görmek istiyorsanız animasyonlu ya tıklayın.

        Google canı sıkılanlara oyunda oynatıyor örneğin Google'da ''atari breakout'' yazıp en üstteki linki tıklarsanız 1972 yılı sonlarında yapılmış olan pong isimli  oyunu oynayabilirsiniz. Canınız sıkılıyor ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız eğlenceli olabilir.





           Eğer Google'ın 2000'li yıllardaki halini merak edenleriniz varsa Google'a ''mentalplex'' yazması yeterli en üstteki linke tıklayıp Google'ın 2000 yılındaki tasarımına gidebilirsiniz.
Bu sayede günümüzdeki tasarımıyla arasındaki farkı da rahatça görebilirsiniz.







          Yediğiniz yiyeceklerin kalorisini öğrenmek mi istiyorsunuz bunu Google'a sormanız yeterli. Örneğin Google'a ''ekmek kaç kalori'' derseniz karşınıza doğrudan sonuçlar çıkacaktır. Bunu diğer yiyecekler ile de deneyebilirsiniz. Yiyeceklerin gramına göre
sahip olduğu kalori miktarları Google'ın bu özelliği sayesinde direkt olarak karşınıza çıkıyor.

          Google'da haritalara girince dünyanın İstediğiniz bir yerinden başka bir yerine rahatça yol tarifi alabiliyorsunuz. Bunun için sadece seyahat edeceğiniz iki noktanın adını yazıp yol tarifi al tuşuna tıklamanız yeterli. Fakat Google'ın bu özelliği zaman zaman komik şeyler de ortaya çıkarmış. Örneğin Google Çin'den Japonya'ya yol tarifi isteyen birine jetsky ile 780 KM. gitmesini önermiş. Los Angeles'tan Hawai'ye gitmek isteyen başka bir insana da okyanusu su kayağı ile geçmesi tavsiyesinde bulunmuş.

          Google'a ''google sky'' yazdığınızda uzayı yıldızları, takım yıldızlarını, galaksileri, gezegenleri, tek tek gezebilir uzay turu yapabilirsiniz.






Son olarak  elgoog.im   sitesinde Google'ın bir çok hilesi ile 


karşılaşabilirsiniz bol reklama hazır olun ama.





0 yorum:

Yorum Gönder