MASAL - ASLAN VE FARE



Aslan ve Fare

          Bir Varmış Bir Yokmuş ormana hükmeden bir aslan varmış. Aslan bir gün yemeğini yedikten sonra bir ağacın altında uyuya kalmış. Bir küçük fare onu görmüş ve aslanın üstünde oynamanın eğlenceli olacağını düşünmüş. Uyuyan aslanın üzerinde bir aşağı bir yukarı koşturmaya başlamış. Kuyruğundan yukarı tırmanıyor sonra aşağı kayıyormuş. Aslan öfke içinde bir gürültü ile kükreyerek uyanmış. Kocaman pençesi ile fareyi yakalamış, fare karşı koymuş fakat kaçamamış. Aslan fareyi yutmak üzere o koskocaman ağzını açmış. 


Fare çok korkmuş ve
         -Kralım çok korkuyorum Lütfen beni yemeyin bu seferlik beni bağışlayın lütfen izin verin gideyim bu iyiliğinizi asla unutmam belki bir gün ben de size yardım ederim demiş.

          Aslan farenin kendisine yardım edebilme ihtimaline karşı çok şaşırmış pençesini açmış ve gitmesine izin vermiş.

Fare
         -Teşekkür ederim Kralım bu nezaketinizi asla unutmayacağım demiş.

Aslan
         -Yemeğimi yeni yediğim için çok şanslısın, şimdi git ama bir daha benimle uğraşma yoksa seni mideye indiririm demiş.

          Fare oradan koşarak uzaklaşmış. Birkaç gün sonra aslan ormanda gezintiye çıkmış avcılar aslanı yakalamak için tuzak kurmuşlar sonra da aslanın tuzağa yaklaşmasını beklemek için ağacın arkasına saklanmışlar. Aslan tuzağa bastığı anda avcılar ipleri çekmişler ve aslanı yakalamışlar. Aslan var gücü ile kükremiş ve kaçmaya çalışmış. Kaçmaya çalışıyor ama bir türlü ağdan kurtulamıyormuş. Avcılar ağı sıkıca bağlamışlar ve aslanı taşımak için büyük bir yük arabası getirmek üzere köye doğru yola çıkmışlar. 



          Aslan kükremeye devam ediyormuş. Fare de dahil tüm hayvanlar aslanın kükrediğini duymuşlar fare hemen aslanın yanına gitmiş.

Fare
         -Merak etmeyin kralım sizi kurtaracağım demiş.

          Fare tuzağa tırmanmış ve dişleri ile ipleri kemirerek aslanı tuzaktan kurtarmış. Aslan küçücük bir farenin bile büyük bir yardımı olabileceğini anlamış.

Aslan
         -Teşekkür ederim fare bir daha asla seni rahatsız etmeyeceğim, ormanımda mutlu bir şekilde yaşa. Beni avcıların elinden kurtardın. Sen artık bu ormanın prensisin demiş.

Fare
         -Teşekkür ederim kralım. Hoşçakalın. Görüşmek üzere demiş.

Aslan
         -Nereye gidiyorsun benimle oynamak ve kuyruğumda kaymak istemez misin demiş.

          Fare aslanın sırtında zıplamaya kuyruğundan aşağı kaymaya başlamış. bir süre sonra avcılar aslanı taşımak üzere büyük bir yük arabası ile çıka gelmişler. Aslan ve fare onları görmüş ve avcıların üzerine doğru koşmaya başlamışlar. Aslan gürültü ile kükremiş ve avcılar dehşet içinde köylerine doğru kaçmaya başlamışlar.

          Aslan ve Fare sonsuza dek arkadaş olmuşlar.

0 yorum:

Yorum Gönder